Rullgardiner för flera syften

Posted by in Okategoriserade

Det finns ett antal sätt att få det svalare inomhus. Något som får ned inomhustemperaturen och samtidigt även ger ett behagligt mörker när man ska sova är olika typer av rullgardiner.

Rullgardiner

Rullgardin mot ljus och insyn

En rullgardin kan användas med många syften i åtanke. Det finns många olika typer av rullgardiner med olika utseende och funktioner som passar de skilda syftena.

Med en rullgardin får man för det första alltså svalare inomhus genom att tyget i rullgardinen stoppar upp solens strålar. När rullgardinen stoppar strålarna gör den även att det blir mörkare i rummet. Under sommaren kan det vara skönt att få bort ljuset när man ska sova. En rullgardin är också något som kan vara bra ur säkerhetssynpunkt genom att gardinen hindrar människor som passerar huset från att se in genom fönstren.

Rullgardiner kommer i olika modeller med olika material och färg. Hur mycket ljus en rullgardin släpper igenom beror på väven. Man kan välja mellan en rullgardin med en väv som är mer åt det genomskinliga hållet eller en rullgardin som används för att få totalt mörker. En sådan gardin går under benämningen mörkläggningsgardin.

Det finns även så kallade effektgardiner, vilket är rullgardiner där det kan justeras hur mycket ljus som släpps in. De olika typerna av rullgardiner kan fällas ut och in antingen för hand eller med hjälp av en motor.

Rullgardiner efter dina fönsters mått

Beroende på vad syftet är finns det alltså olika typer av rullgardiner att välja mellan. Det finns också olika färger som väljs efter den egna smaken. Ytterligare ett sätt att få en rullgardin som passar de egna fönstren särskilt bra är att beställa en rullgardin som tillverkas efter fönstrens mått. På det viset får man rullgardiner som är särskilt bra på att hålla ljuset ute.