Fördelar med plåttak till ditt hem i Stockholm

Posted by in Okategoriserade

Det finns många olika typer av takmaterial med allt från det traditionella teglet, plåttak till sedumtak och andra gröna tak. Ett annat alternativ för dig med ett hus i Stockholm som har flera fördelar är ett plåttak.

Få hjälp med plåttak i Stockholm här.

Plåttak Stockholm

Ett plåttak håller tätt under många år

Ett alternativ när man ska göra en takomläggning med ett nytt material till sitt tak i Stockholm är alltså att välja ett plåttak. Ett plåttak har ett flertal fördelar som exempelvis att det är ett tak som är väldigt bra på att hålla tätt mot väder och vind samt att det är ett tak som håller under en lång tid. Med ett hållbart tak får du ett tak till ditt hus i Stockholm som du inte behöver byta ut på många år. Generellt brukar det sägas att ett plåttak håller mellan 20 och 50 år.

Ett plåttak har även den fördelen att det är enkelt att montera taket på plats i jämförelse med andra typer av tak, vilket gör att en takomläggning med ett plåttak går snabbare än många andra typer av takomläggningar. Ytterligare en fördel är att du med ett plåttak på ditt hem i Stockholm får ett tak som väger mindre än andra typer av tak. På det viset sliter tyngden inte lika mycket på husets bärande konstruktioner.

Slutligen är ett plåttak även bra på att reflektera bort solens strålar, vilket gör att värmen inne i huset under de varmare sommardagarna hålls nere.

Plåttak och andra tak i Stockholmsområdet

Det finns alltså flera fördelar med att välja plåttak till sitt hem i Stockholm. Takfix gör takläggningar runt om i Stockholmsområdet med både korrigerade plåttak och bandtäckning av tak. Andra typer av tak som monteras är även sådant som gröna tak och tak med tegel- eller betongpannor.