Fastighet på Mallorca – Hur välja mäklare?

Posted by in Bostad

Det är många svenskar som drömmer om en egen plats i solen. Mallorca är en av de populäraste platserna att köpa bostad på utomlands, den spanska ön i Medelhavet. På Mallorca är temperaturen behaglig över hela året, och det finns fina sandstränder längs med i princip hela kusten.

Läs om Fastighetsmäklare på Mallorca

Fastighetsmarknaden på Mallorca

Att köpa en bostad är alltid en stor affär, kanske den största i livet. Oavsett om du köper bostad i Sverige eller utomlands är det viktigt att känna dig säker på alla delar av köpet och förstå vad du ger dig in i. Fastighetsmarknaden skiljer sig ofta åt från land till land, med lokala regler och lagar som kan upplevas svåra och krångliga för en utomstående. Mallorca är inget undantag, utan lyder under spansk lag som naturligtvis till viss del skiljer sig från den svenska. Fastighetsmarknaden på Mallorca är därför till viss del annorlunda än i Sverige, och att få rätt hjälp som guidar genom hela processen är grunden för en lyckad fastighetsaffär.

 

Vilket område och vilken typ av bostad?

Många mäklare hjälper till med hela köpprocessen från början till slut. Det innebär ofta också guidning av de olika delarna av Mallorca, som alla kommer med positiva och negativa aspekter. Precis som när man köper en bostad i Sverige gäller det att hitta ett område som passar den personliga smaken och som uppfyller de drömmar som just du bär på.

Den som tänker spendera framförallt vintrarna på Mallorca satsar troligen på staden Palma framför strandorterna i söder och norr, medan de som vill spela mycket golf kan vara intresserad av Santa Ponca och den naturintresserade som vill vandra i berg kan känna en dragning till orten Soller. Med detta i beaktande är det bra att tänka igenom hur man planerar att använda sitt boende på Mallorca innan man tar kontakt med en mäklare.

 

Hitta drömbostaden med rätt mäklare

En bra mäklare ska kunna dels den lokala marknaden på Mallorca och ha goda referenser på plats, dels kunna bistå med nödvändig assistans i form av advokater och notarier. Det är också viktigt att mäklaren förstår hur vi svenska köpare resonerar och vad som är viktigt för just dig, och det är därför mycket viktigt att ni båda känner att det finns god personkemi och en grundläggande respekt och förståelse ligger som grund i relationen.

Många mäklare på Mallorca har inga problem att ordna privat visningar, där de till och med hämtar upp dig på ditt hotell och kör runt ön och visar olika fastigheter och områden med hopp om att hitta just den bostaden som du drömt om.