Ska du snickra ny altan till våren? En uteplats ger livskvalitet!

Posted by in Okategoriserade

När ljuset kommer åter och man upplever att man gärna stannar utomhus så är det dags att ta en titt på om man kan skapa extra rum omkring huset. Det kanske redan finns en uteplats men om denna inte är inredd på rätt sätt så har man ingen större lust att befinna sig på den. Kanske behöver du hjälp med rivning eller renovering av t.ex en altan? Möbler är viktiga men man ska också tänka på den komfort som man får med en skön altan som är gjord av trä. Med en uteplats som man trivs på så får man ökad livskvalitet så det kan vara väl värt att snickra en altan.

Mysigt och inbjudande

Det är stor skillnad mellan att sitta direkt på gruset, gräsmattan, eller på jordfläckarna som finns omkring ditt hus, och att befinna sig på ett trägolv som är estetiskt och trevligt. En altan av trä ger verkligen ett extra rum för här upplever man att det är mysigt att befinna sig då man har ett stadigt golv att möblera på. Barn kan springa barfota och golvet är jämnt så att man kan ställa upp möbler, grill och annat på ett bra sätt.

Med en altan så bjuder man gärna in grannar för att tillsammans ta en kaffe i solnedgången och det här är också en bra plats för barnkalas som hålls under vår och sommar. Man väljer förstås själv hur högt man vill komma upp, men då man bygger en högre altan så kan man använda sig av fina räcken för att se till att platsen blir säker och ombonad för alla.

Planera ditt uterum

Det är inte så svårt att snickra en altan, detta särskilt då det rör sig om en enklare modell, men det är aldrig så dumt att börja med en god plan för det uterum som man vill få. Kanske kan det bli bra med ihåliga bänkar där man kan förvara saker och man vill eventuellt ha en trappa ner till trädgården. Då marken inte är jämn så måste man också betänka hur man lägger altanen på bästa vis.

Om det inte finns en utgång till trädgården från huset så är detta enkelt ordnat. Man ser närmre på var man skulle kunna byta ut ett vanligt fönsterparti mot altandörrar för att på så vis komma ut från huset. Då man lejer en snickare för att ta hand om arbetet så bör det här vara en del av den offert som man får för altanen.